Sider

lørdag den 16. marts 2013

Palæobrød - opskrift

 


Her i forsøget på et nyt forårsagtigt - sundere - liv...
har jeg selvfølgelig også forsøgt mig med palæobrødet.
Jeg synes det er virkelig lækkert, 
og nyder at udskifte rugbrødet med det.



Jeg har ændret lidt på den opskrift jeg havde fundet og bagt første gang.
Jeg har reduceret mængden af æg og olie, 
og synes det bliver bedre på den her måde:

...........................................opskrift.......................................

Et brød:

100g solsikkekerner

100g græskarkerner
100g sesamfrø
100g hørfrø
100g mandler
100g valnødder
4 øko æg
½ dl koldpresset oliven olie
2 tsk salt


Alle ingredienser blandes.
Hældes i en form beklædt med bagepapir.
Bag i forvarmet ovn ved 160 grader i en time.
...........................................................................................

♥ maj


11 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud - Men...

    Mit største problem med palæobrød er
    1: Det ser ud til at være dyrt at bage...
    2: Med mindre man er meget god til at tygge, så kan man ikke fordøje en stor del af brødet

    Ellers ser det såmænd rigtig lækkert ud, men jeg tror det ville være bedre hvis man kværnede en stor del af ingredienserne først, det ville vores kroppe nok få mere ud af...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er smådyrt at bage. Det er jeg enig med dig i.
      Men mums, det smager så godt!

      Mht til fordøjelsen... Er det ikke kun hørfrøene der glider igennem systemet uden man får noget ud af det?
      Alt det andet synes jeg er nemt at tygge sig igennem :). Hvad ville du vælge at kværne?

      Slet
  2. Kommentar til Karen - det er ikke dyrt hvis man indregner mæthedsfaktoren :) Jeg synes det mætter mindst lige så meget som to alm rugbrød. Jeg bager 2 af disse brød af gangen og deler hvert brød i 3 dele. Så har jeg kun gang i en 3. del af et brød af gangen, og resten holder sig fint "frisk" i fryseren imens. Fantastisk brød :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det mætter godt!
      Og det skulle også kunne holde sig i 14. dage i køleskab. Så længe har det nu ikke fået lov at ligge hos os endnu ;-)...
      Det smager for resten også rigtig lækkert hvis man giver det et par minutter på brødristeren :).

      Slet
  3. Hvor ser det lækkert ud. Det skal helt klart prøves..

    SvarSlet
  4. kender det godt og skal bage et til igen imorgen.....vil prøve din reducering af æg og olie. Tak

    SvarSlet
  5. Uhm ja det er noget lækkert brød! Jeg plejer også at bage en ordentlig portion også i fryseren med det. Vi spiser jo hverken alm. rugbrød eller franskbrød. Ha en super dejlig søndag!

    SvarSlet
    Svar
    1. God idé at bage det i store mængder!

      Slet
  6. Dette er mit først palæobrød og jeg er positiv overrasket. Dog synes jeg det smager lidt olieret, men der er jo også meget olie i fra kernerne.
    Med vores ovn skulle det dog kun have 45 min.

    Glæder mig til frokost nu!

    SvarSlet