Syrensaften er færdig!
Hele 3,5 liter gav anstrengelserne
- som jo i øvrigt ikke var ret anstrengende :-).
Jeg blander saften op med vand i forholdet 1:5,
så synes jeg den er rigtig god.
Det vil sige, at der bliver til ca 17 liter saft i alt.
Mon ikke man med held
kan blande den op med danskvand eller hvidvin til de voksne?
Det tror jeg vi skal prøve ;-).
Her hos mig synger syrenbuskene på sidste vers.
Men hvis der stadig er nogen af jer,
der har flotte syrener tilbage på buskene,
så finder I opskriften på saften lige her: syrensaft.
♥ maj
Det ser godt nok frisk og lækker ud.
SvarSletMona
Uhm, det er det også :).
SletSyrensaft det har jeg aldrig hørt om før, men det ser super lækkert ud. Tak for inspiration, jeg vil gemme opskriften og måske prøve til næste år, mine syrener en nemmelig på retur desværre.
SvarSletNej, det havde jeg heller ikke, men det er virkelig lækkert, så jeg tror det bliver en fast del af sommeren her hjemme - ligesom hyldeblomstsaften er det.
SletJeg håber, du når det næste år :).
Sikke en smuk farve...
SvarSletDet synes jeg også :).
SletJeg var faktisk spændt på farven. Det ville have været sjovt om det var blevet lilla ;)..
Det lyder bare vildt lækkert, har aldrig hørt om det før.... Men ofte som barn gået og suget nektaren ud af blomsterne, så hvis det smager tilnærmelsesvis ligedan, så er det som fuglene synger..... Og sikke en flot prinsessefarve det har!
SvarSletÅh ja, det gjorde vi også :).
SletDet lyder lækkert, og hvis en saft kan se smuk ud så gør denne det altså ;-)
SvarSletJeg anbefaler varmt - øhhh nej - iskoldt ;) !
SletHvor er det fedt du også laver syrensaft.
SvarSletDa jeg lavede første gang sidste år, havde ingen hørt om en sådan saft, og det har mange vist stadigvæk ikke :D
Min saft skal trække endnu et par dage.
Sidste år brugte jeg dyb blå syren - i år en meget lys lavendel, så jeg forventer en noget lysere saft i år.
Det smager helt fantastisk m. danskvand :)
Min saft bliver frosset ned i plastflasker - lige som min hyldeblomstsaft bliver senere på måneden - så har vi "sommer" hele året :)
Det er underligt at det ikke er mere udbredt.
SletFor det er helt særligt delikat, synes jeg.
Det er en god idé at fryse ned. Det er rigtig skønt at kunne tage en mundfuld sommer op af fryseren på en mørk efterårsdag :).