Kan I egentlig tænke jer noget mere indbydende og sommerligt
end hjemmelavet syrensaft?
Det står stadig i køleskabet og trækker.
Men vi har smugsmagt på dråberne,
og jeg kan sige jer:
Det bliver fantastisk!
I kan nå det et par dage endnu, vil jeg tro.
Så ud i haven i morgen og høst de smukke blomster :-).
Opskriften er stort set som opskriften på hyldeblomstdrik,
dog med et par ændringer:
....................................................................................
Opskrift
3,5 l. syrensaft = 17,5 liter færdig drik.
40 klaser syrenblomster
2 kg sukker
50 g vinsyre
3 økologiske citroner i skiver
2,5 l kogende vand
2 spsk atamon
1. Blomsterne rystes let for insekter,
og bredes ud på aviser, så de sidste kryb stikker af.
2. Blomsterne lægges i et stort stål eller emaljefad/gryde el lign.
3. Sukker, vinsyre og citroner puttes i fadet.
4. Det kogende vand hældes over.
5. Tilsæt Atamon.
6. Fadet stilles i køleskabet i 3-4 dage. Omrøres dagligt.
7. Dag 4. Saften sigtes igennem et stykke lærred/tyndt viskestykke el. lign.
8. Hældes på flasker, som på forhånd er skoldet og skyllet i atamon.
Blandes til den friskeste, sommerlige drik i forholdet ca 1:5.
Prøv dig frem, hvor stærkt du kan lide det :).
(Hvis du vil undgå at bruge atamon,
kan du fryse saften ned i fryseposer i passende portioner)
..................................................................................
♥ maj
Mums det lyder lækkert, måske jeg skulle en tur på rov ved naboerne :)
SvarSletJeg har selv en lille rød hyld, men der 6 klaser blomster der er derpå i år, kan der vist ikke blive megen saft af ;)
Hihi, nej det bliver i hvert fald få eksklusive slurke ;).
SletDu må holde øje med den næste år, så du kan safte den, hvis den viser sig mere produktiv :).
Jeg har aldrig hverken prøvet eller hørt om det... Men det lyder spændende!
SvarSletSpændende - og LÆKKERT :D!
Sletgod ide! En variationside til hyldeblomstsaften :-)
SvarSletJa, og med tre ugers tid endnu til hylden blomstrer, er det jo med at få varmet op :).
SletDET var da en nyhed! ; )
SvarSletJa, ikke?
SletJeg har i hvert fald aldrig prøvet før.
Men hvorfor ikke? Det er jo helt oplagt :)!
Kan man det - altså er de spiselige?
SvarSletJa, det kan man - og ja, det er de :-).
Slet