Sider

lørdag den 17. august 2013

Blondie (den lyse brownie)


Jaja...
Endnu en gang havde jeg besluttet at det er helt slut! med kage.
Men men.
Hvad skal man nu stille op når man får lov til at teste 
lækkerier fra Konnerup og Co???

Jeg kunne selvfølgelig bare sige 'nej' - men det ville nu ligne mig skidt!
Så jeg sagde 'ja tak', 
og tager liiige en runde mere med kagen, før jeg siger stop igen ;-).


Kassen fra Konnerup og Co indeholdt både hvid-, fløde- og mørk chokolade,
foruden lakridspulver, lakridssirup og flydende karamel med havsalt (uhhhhhm).
Den hvide og den mørke chokolade har jeg nu omsat til en lækker portion blondies.

Jeg serverede kagen med friske jordbær og jordbærflødeskum.
Og så lige med en anelse karamel henover.
Himmelsk!

Hvad jeg skal stille op med lakridsprodukterne, har jeg endnu ingen anelse om.
Det er på en eller anden måde ikke helt min boldgade..
Men resten af karamellen overvejer jeg at spise med en ske!
Lige ud af glasset :-).



............................................opskrift............................................
Blondies, ca 15 stk

Ingredienser
200 g smør
200 g hvid chokolade
3 æg
175 g sukker
175 g mel
1/4 tsk salt
100 g hakket mandel
100 g mørk chokolade i knapper eller gode stykker
revet skal af en appelsin

Fremgangsmåde
Smelt smør og hvid chokolade over vandbad
Pisk æg, sukker og salt til en luftig masse
Vend smør og chokolade i æggemassen
Tilsæt hakkede mandler, mørk chokolade og appelsinskal
Hæld i en firkantet form ca 22x22 cm
Bag v. 180 grader i 28 minutter

Lad gerne blondie'en 'sætte sig' natten over i køleskabet før den skæres ud
.................................................................................................

♥ maj



8 kommentarer:

  1. Nu er jeg måske ikke så lidt fræk, men:
    hvis du ikke ved hvad du skal bruge lakrids-produkterne til ved jeg det; bage kys med lakridssmag.
    - Jeg ku godt :) Skal nemlig til at bage en portion til mit bryllup om 3 uger

    // Rikke //

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhm det var en god idé.
      Ikke mindst fordi jeg har seks bægre æggehvide i køleskabet :-D!
      Og så var jeg lige forbi din blog og se på dine bryllupsforberedelser. Hvor ser det bare fantastisk ud! Jeg håber I får en skøn dag ♥.

      Slet
  2. Lakrids? Send den til mig ; )
    Eller blend mandler, hasselnødder, dadler + kakao og lav små kugler som rulles i lakridspulver!!! Det smager SÅ godt!
    Du kan også tage en bøtte med mandler og ryste dem med lakridspulveret, der går ikke meget til... og så er du samtidig godt på vej ud af kagebageriet ; )
    Lakridflødeskum, lakridsis..... jeg ELSKER lakrids!
    : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi, tak for din velvilje, Jette ;).
      Og for de gode ideer ikke mindst. Nu kan jeg da næste ikke vente med at komme i gang!

      Slet
  3. Macarons med lakrids fyld er super lækkert..

    SvarSlet
  4. Uh-uh-uhhmmmm.... jeg lavede for første gang lakrids-is i sommer- Dét var lækkert!!! Pulver i selve isen som blev kørt til soft -ice og da den kom i en bøtte rørte jeg nogle gode skefulde sirup i som man mødte rundt omkring. Og som den første kommentar; jeg har osse lavet lakridskys - MUMS!! GO fornøjelse (og du stopper bare en anden gang. Ikk')

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhm. Endnu en dejlig idé!
      Og det er da rigtigt: jeg stopper da bare igen en anden gang ;-).

      Slet