For et par uger siden hjalp børnene til med at få plukket alle havens bær.
Det er faktisk helt vildt så mange bær vi har fået i år.
Solbær, ribs, jordbær og hindbær indtil videre.
Og brombær på vej :-).
I går lavede vi en rigtig lækker solbærsorbet af nogle af bærene.
Uhhhhhm.
Det smager af sol og sommer!
...............................OPSKRIFT..............................
Ca 1 l solbærsorbet
600 g solbær (optøede, hvis frosne)
400 ml vand
200 g brun farin
saften af en halv citron
3 pasteuriserende æggehvider
Bring vandet i kog.
Hæld farin i.
Lad blandingen koge i 5 minutter, til al farin er opløst.
Kom solbær i.
Kog to minutter.
Blend massen med en stavblender.
Sigt massen gennem en si, så de fleste skaller og kerner sies fra.
Hæld massen i en frostfast form og stil den i fryseren.
Rør i massen hvert kvarter, og sørg for at røre godt ud i kanterne.
Massen skal hele tiden røres ensartet.
Når konsistensen er som havregrød (efter ca 2 timer),
piskes æggehviderne helt stive, og vendes i massen.
Lad isen fryse færdig (min 2 timer).
Server som den er, eller til et stykke chokoladekage.
................................................................................
♥ maj
Ingen kommentarer:
Send en kommentar