mandag den 2. juli 2012

Hyldeblomstsorbet - opskrift.


Tror I lige det er lækkert??

Og eftersom jeg vist ikke er den eneste,
der nu har flaske på flaske af den skønne drik på lager, 
så må jeg hellere dele den ualmindeligt lette opskrift med jer :o).  


Opskrift:

3 dl koncentreret hyldeblomstdrik
3 dl vand
3 bægre pasturiserede æggehvider

Vand og hyldeblomstsaft blandes.
Kommes i en frostsikker beholder og sættes i fryseren.
Røres hver ½ time til en frossen, grødet masse.
(Det varer et par timer eller tre)
Æggehviderne piskes helt stive og blandes let i den grødede saftmasse.
Fryses til sorbet i min. et par timer. 


♥ maj



9 kommentarer :

  1. Skøn idé! Uhm den må jeg lige prøve, når jeg får hevet hyldeblomsterne op af fryseren, er ikke nået så langt endnu, har kun fået dem plukket :-) tusind tak for opskriften og ha en super uge!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen SÅ er det bare om at få blomsterne frem og i gang :D!
      Også god uge til dig.

      Slet
  2. Uhm! Ser lækkert ud... endnu engang god inspiration fra din side ; )

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak jette :).
      Jeg så det fine indlæg om dig som perleblogger hos karen klarbæk - det var flot!
      Og så er jeg så spændt på, om vi snart får lov at se, hvor lommetørklædeprojektet ender?

      Slet
    2. Åh ja... jeg har så travlt med et par hjemmesider at det nok ikke bliver lige med det vuns ; ) Men jeg bliver jo mindet om det nu hvor de ligger på bloggen, og det er godt!

      Og tak ; )

      Slet
  3. Mumse mumse. Det ser da lækker ud. Det må helt sikkert prøves af :)

    MVH
    Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette.
      Ja, du har vist også et bugnende lager af saft, ikke? Så det er bare om at nyde det i alle mulige versioner :).

      Slet
  4. Det laver jeg også efter samme metode men en lille smule anderledes (jeg bruger lidt mindre æggehvide og en lille bitte smule revet citronskal). Det ser ud til at blive fint bare frosset i fryseren, jeg siger ellers altid at sorbet skal laves på ismaskinen, men denne sorbet har jo meget luft i sig fra de stiftpiskede æggehvider og måske er det derfor det går. Tror jeg må prøve i fryseren en dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi ejer ingen ismaskine, så må nøjes med fryseren.
      Jeg har eksperimenteret en del med bla hindbærsorbet, og jeg synes netop også at sorbeten bliver lækker luftig og cremet i fryseren, når jeg skruer op for mængden af æggehvide :).
      Men havde jeg en ismaskine ville jeg helt sikkert lave sorbeten i den!

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...