Endelig lykkedes det mig at lave en lækker tærte med marengs på toppen!
Farmor og Henning var på besøg her i weekenden,
og med sig bragte de en lille kurv med forskelligt godt.
Blandt andet en pakke lækker cacao-pulver
-og dét inspirerede!
Så jeg kastede mig ud i endnu et tærteforsøg.
Sidst gik det jo ikke alt for godt...
det var citrontærten ;).
Men byt citron ud med chokolade..
Så kan det altså næsten ikke gå galt :).
Vi serverede tærten lidt varmere end lun,
så chokoladecremen var ikke helt stivnet.
Det gjorde nu slet ikke noget!
Men lader man tærten køle af bliver cremen fast.
Det prøver jeg næste gang.
For der bliver en næste gang, kan jeg godt afsløre ;-) !
.............................................................................................
Opskriften har jeg fundet her
Ingredienser 12 personer
Mørdej.
200 g. mel
100 g. smør
50 g. melis
1/2 æg
Chokolade fyld.
150 g. chokolade
100 g. smør
100 g. sukker
1 æg
50 g. mel
Marengs.
4 æggehvider
200 g. sukker
Tilberedning
Mørdej
For at fremstille kagens bund, æltes ingredienserne til mørdejen sammen til en homogen dej, og stilles i køleskabet i mindst 1 time, og højest 2 dage.
Dejen rulles tyndt ud. En tærteform, gerne med løs bund, beklædes med dejen.
Et stykke bagepapir lægges oven i den beklædte tærteform, og der hældes evt. ris på for at holde på kanterne, mens den bages - hvis det ikke gøres falder kanterne ned.
Bunden bages i 15 minutter i en 175 grader varm ovn.
Chokolade fyld.
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
Æg og sukker piskes stive, så godt så muligt. Så tilsættes den smeltede chokolademasse samt melet.
Det hele hældes i den forbagte tærteform med mørdejen, og stilles på køl til chokoladen er stivnet. Imens laves marengs.
Marengs
Æggehviderne piskes stive i en 100% ren skål - hvis der er den mindste smule vand eller chokoladerest bliver den ikke ordentlig stiv. Så tilsættes sukkeret lidt af gangen.
Chokoladekagen tages ud fra køl, og det er vigtigt at sikre sig at den er helt stivnet.
Marengsen fordeles over som et tæt sluttende låg. Her kan man tage en ske og nærmest løfte æggehviderne op, så det til sidst ligner "Elvis hår".
Kagen bages færdig i en 160 grader varm ovn i 35 minutter.
Kagen skal ikke opbevares på køl, men overdækket i køkkentemperatur. På den måde kan den snildt holde sig en uges tid
.......................................................................................................
♥ maj
Mmmm, det ser lækkert ud, Maj! Måske jeg skulle kopiere dig en dag? ;o)
SvarSletJa, gør endelig det :-) !
Sletå HJELP, det så godt ut! må testes :)
SvarSletHehe.
SletJa, for en gangs skyld er jeg faktisk ikke lækkersulten her til aften, for den der tærte er den lækreste bombe!
Øj det ser lækkert ud!!
SvarSletJamen jeg siger dig... SÅ lækkert.
SletDesværre er det som om den sidder UDENPÅ min mave i dag ;-/...
Mmmm hvor ser det bare lækkert ud.
SvarSletDen tror jeg, jeg bliver nød til at lave en dag!
Jeg kan kun anbefale den :).
SletMUMS JA!! Det er nemlig også bare en fantastisk kage og livet er bare alt for kort til dårlig kage ikke?
SvarSletHehe, du har FULDSTÆNDIG ret Marina :)!
SletEiiiii hvor du tryller Maj. Jeg bliver SÅ lækkersulten af de billeder :-)
SvarSletÅh ja, Maria.
SletJeg er bange for, at det næste jeg tryller frem er en doughnut rundt om min navle... Haha.
Nu MÅ jeg altså snart holde kagepause!
- Og jeg mener det denne her gang!!!
(i hvert fald til i morgen...)
Uhhhhhm den ser lækker ud, den må jeg prøve at lave, tak for et lækkert indlæg.
SvarSletSelv tak Ann :)
SletMums... for en lækker tærte, og tak fordi du lagde opskrift ved...
SvarSletDen får man da lyst til at lave kommende weekend :)
-Og fine sløjfer du fik lavet i sofaen :)
Tak Julie :).
SletNu hvor jeg har smagt tærten kold, vil jeg faktisk anbefale at lave den dagen før. Så er den simpelthen himmelsk!
Den lyder syndig lækker...;)
SvarSletNemlig ;-D!
SletDen ser ubehagelig lækker ud. Kan forstille mig det må være svært at vente med at skære den til cremen er blevet stiv...
SvarSletDen er hermed gemt i opskriftmappen til en særlig lejlighed :)
Hihi, nemlig Trine ;).
Slet