torsdag den 8. november 2012

Det dufter nybagt..


Jeg har bagt mit yndlingsbrød (igen).

Det er bagt med rug og hvede, og masser af små og store kerner.
Denne gang har jeg brugt hasselnødder.
Andre gange bruger jeg mandler eller valnødder.
Det afhænger af hvad der lige er i skuffen ;).


Opskriften finder du her.

Brødet er bag med surdej
men jeg havde ikke fået det sat over tids nok,
så jeg snød og brugte lunken vand og til satte 25 g gær.
Så kunne jeg nøjes med 45 minutters forhævning og 45 minutters efterhævning.
Jeg har hævet det i kurv, så det fik lidt mønster i toppen.

Jeg nåede knap at få taget et billede af brødet,
for når det dufter af hjemmebag, 
så siger det 'haps' her på adressen!

Kh maj



16 kommentarer :

  1. Kan næsten dufte det helt ud igennem skærmen :)
    Mums det ser lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det er SÅ lækkert.
      Og jeg fodrer børnene med det med (næsten) god samvittighed, for det er halvt rugmel, og ingen fedtstof :).

      Slet
    2. Ej for søren, jeg har jo helt glemt at bage dit stenalderbrød!
      Det må blive næste bageprojekt :).

      Slet
  2. Svar
    1. Tak Didde-Louise.
      Det VAR det :). Og nu er det væk ;D!!

      Slet
  3. Det ser lækkert ud. Der er ikke noget som hjemmebag, både duften og smagen

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhhhhm, du har ret Pernille.
      Og især når man bager med surdej. Det dufter fantastisk når det kommer ud af ovnen. Og når man dampbager i gryde/stegeso, så får man bare det saftigste brød med den sprødeste skorpe. Det bliver bare ikke bedre!

      Slet
  4. Det ser lækkert ud :-)den opskrift må jeg prøve. Hvordan laver du surdejen Maj?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg lægger lige et link ind i indlægget :)

      Slet
    2. Hej igen Gitte.
      Så ligger der et link til surdejen :)

      Slet
  5. Bare det var mig der var arbejdsløs,så jeg havde tid til alle de dejlige projekter du har igang.

    Skøn blog,forresten.

    Smil fra Helga

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo tak Helga :).
      Arbejdsløs kan man jo hurtigt blive i disse tider ;)...

      Slet
  6. Årh, elsker brød...særligt friskbagt! Det må prøves - tror også hævekurven "trænger" til at komme i brug igen. Tak for inspiration, Maj. Kh. Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Pia.
      Altid dejligt at kunne give lidt inspiration tilbage i blogland :).
      Kh maj

      Slet
  7. Jeg har faktisk været inde og hente opskriften på dit rugbrød i eftermiddags, det skal prøves.
    Men det her ser da også lækkert ud.

    Mona

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre Mona :).
      Nu har jeg også fået repareret linket til surdejen :).
      Jeg håber at dit rugbrød bliver lækkert. Uhhhm nybagt rugbrød med koldt smør. Mums!

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...