mandag den 9. september 2013

Havtorn


Så skal jeg ellers  love for at efteråret ankom! 
Gråt, vådt, og blæsende.
Jeg glæder mig som aldrig før!

Jeg plejer altid at blive lidt trist over det.
Men i år er det ok!

Jeg ved ikke om det er fordi sommeren har været så lang, 
at jeg er helt fyldt op af varme og sol?
Eller om det er fordi jeg er igang med mit helt eget spændende projekt,
der, selvom det er hårdt og tidskrævende, også bare er så spændende,
at jeg ikke kan andet end at se frem til de næste måneder.


Eller er det fordi jeg er ved at blive voksen?
Altså sådan rigtig voksen.
Og i år mere end nogensinde før glæder mig 
til at høste og salte, tørre, sylte og bage og moste af efterårets frugter.

Men dybest set er det vel ikke så vigtigt?
Altså hvad forklaringen er.
Jeg hilser i hvert fald den mørke hyggetid velkommen!


Her er det klasevis af havtorn,
som mine forældre har bragt hjem til mig fra 'Hytten' ved Vesterhavet.

Er der nogen af jer der har gode idéer til,
hvad jeg skal stille op med dem?

♥ maj


12 kommentarer :

  1. Aner ikke hvad man kan bruge dem til, men det er nogle flotte farver!

    SvarSlet
    Svar
    1. Så er du helt på linje med mig ;)...

      Slet
  2. SNAPS! Ikke at jeg kan lide det, men efter sigende smager det godt, og det ser smukt ud, mens det trækker.
    Frysetørrede havtorn er ligeledes lækkert til salater og desserter. - Og endelig se "Naturens spisekammer" af Anette Eckmann, der er der også gode ideer i. Smukke er de i hvert tilfælde.

    SvarSlet
  3. Jeg ville bruge dem til at sætte i en blomsterdekoration. evt. med et par lys i, nu hvor efteråret indhenter os.

    Mona

    SvarSlet
    Svar
    1. Se det kunne jeg selvfølgelig gøre!
      Hvordan mon de reagerer når de tørrer? Mon de skrumper ind?

      Slet
  4. Jeg ville sylte nogle af dem og lave sirup/saft, resten ville jeg nok spise på grød eller i salater - lækkert rov :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Sirup! God ide :).
      Saft har jeg faktisk været omkring. Eller dvs. Overvejer at fryse dem ned og moste dem med i en runde, når vi skal moste årets æblehøst.
      Og i salater. Det lyder også godt!

      Slet
  5. Is og syltetøj. Havtorn er fantastisk!

    SvarSlet
    Svar
    1. Is? Uhm - altså som i havtorn-is? Eller som tilbehør?

      Slet
  6. ja, havtorn sorbet er fantastisk - de laver en på ismageriet (http://www.ismageriet.dk/) og mon ikke der en opskrift i hans opskriftsbog?

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...