fredag den 12. september 2014

Blackberry Cheesecake Brownie


Jeg er vild med Hummingbird's Raspberry Chesecake Brownie,
og har bagt den et par gange.
Men nu er det blevet efterår, 
og så synes jeg, det var oplagt at bage kagen i efterårsversion.

Det blev en kage med brombærskum og pynt, i stedet for hindbær.
Og så drysset med lidt frysetrørret brombær og en lille smule guld på toppen.
Bare for festlighedens skyld ;-).

I brownien har jeg tilsat hakkede valnødder,
som gav en lækker struktur og lidt bid og bitterhed,
som klædte de bløde, søde lag rigtig godt.





Opskriften på Raspberry Brownie Cheesecake har jeg oprindeligt fundet hos madmedhjertet.
Her får I den med mine tilpasninger til efterårskage:


....................Opskrift....................
 ca 10-12 personer

Brownie
200 g. mørk chokolade
200 g. smør
250 g flormelis
3 æg
100 g hvedemel
150 g groft hakkede valnødder

1. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad. Lad den afkøle imens du fortsætter.
2. Pisk smør og sukker godt og luftigt.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
4. Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet.
5. Rør til sidst den smeltede chokolade i.
6. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm.

Cheesecake
400 g. flødeost (ikke light!)
150 g. flormelis
½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang
2 æg

1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed.
2. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg.
3. Massen skal være helt ensartet men pas på ikke at overpiske så osten skiller.
4. Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.
5. Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt. dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.
6. Lag kagen afkøle helt, pak kagen og springformen ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter. Det bliver den kun bedre af :)

Hindbærskum
200 g. brombær fra frost, optøede
100 g. sukker
3 blade husblas
4 dl piskefløde

Pynt - forslag
30 g mørk chokolade
Friske brombær
Frysetørret brombær
Gulddrys

1. Kog brombær op i en lille gryde sammen med sukker og blend herefter til en ensartet masse.
2. Udblød husblas i koldt vand i 10 min, knug den for vand og rør den ud i den varme brombærsauce.
3. Ladbrombærsaucen afkøle til dagen efter.

På dagen
4. Hæld den kolde brombærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum. (alternativt pisk fløden til skum. Rør godt rundt i hindbærsaucen og vend den sammen med fløden)
5. Fordel skummet på kagen og pynt kagen. Jeg har hældt skummet på, mens kagen var i formen fordi den skulle transporteres.
Men jeg synes faktisk, det er flottere, hvis man tager kagen ud af formen først, 
så man ikke får den skarpe 'kant' på skummet.

Stil gerne kagen på køl 1 time eller 2 inden servering.


God weekend 
♥ maj


16 kommentarer :

  1. Svar
    1. Det er den også :-).
      Jeg var nødt til at bage den igen i går :-D!

      Slet
  2. Åhhh, nu blev jeg vildt lækkersulten! Den ser jo fantastisk ud!
    Rigtig god weekend til jer!
    Kh Bodil

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Bodil - og god weekend til jer også :-).

      Slet
  3. øjøjøjøj tager du et stykke med ti FORUM?

    SvarSlet
  4. NØJ - hvor er den bare flot!

    - Anne

    SvarSlet
  5. Øj, den skal loge copypastes, den ser vild lækker ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det er den. Copy paste du bare alt det du lyster :-)!

      Slet
  6. Hold da så helt op hvor er den bare smuk. Slet ikke noget jeg kan tåle at se så tæt på spisetid...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi. Det er heller ikke let ;o).
      Jeg synes også, den er så fin. Jeg er meget mere til denne slags pyntede kager, end dem med fondant og fidus, må jeg indrømme ;-).

      Slet
  7. Er du sindssyg den ser lækker ud. Den vil jeg helt sikkert prøve - MUMS :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lena :-).
      God appetit, hvis du får anledning til at lave den en dag :-).

      Slet
  8. Åh, den ser god ud! Er også vild med brownie cheesecake'n med hindbærskum - god idé med denne variant ; )

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis jeg selv skal sige det, er det da lidt genialt at tilpasse den ualmindeligt dejlige kage til årstiden ;-).
      Mon ikke også en kirsebærversion ville være lækker? Eller havtorn?
      Uuuuhm! Hvem der havde tid og plads på sidebenene til at eksperimentere!

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...