tirsdag den 24. april 2012

Tærte til store og små


En tilbagevendende udfordring her hjemme er, at ungerne ikke altid er helt vilde med det de voksne kunne tænke sig til aften - eller omvendt. Så selvom vi (stort set) altid spiser det samme, er det af og til i forskellig varriant.
Fx når det kommer til tærte.

I går fik de voksne porretærte med sherrytomater og gedeost.
Børnene fik små tærter med skinkestrimler i. Og så en ordentlig bunke grøntsager ved siden af.
Når tærterne er så små og søde at se på glider de ned så let som ingenting ;o).


Tricket kan vel bruges på hvilken som helst form for tærte.
Man laver bare en anelse mere dej og æggemasse, så der også er nok til de små
Og eneste forskel er så hvad der puttes inden i.
De små bager jeg kun ca 15-20 minutter.:-) maj9 kommentarer :

 1. Det er en super smart, og nem, idé :-)
  Jeg er super glad for at følge dig, og derfor har jeg tildelt dig en Blog Award. Jeg ved, du har fået den før, men jeg synes alligevel du har fortjent den. Jeg håber du vil tage imod :-) Du kan læse mit indlæg om den i morgen på min blog.
  Kh Anne
  /hummelshoej.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne.
   Hvor er det sødt af dig. Jeg er meget, meget glad for din fine ros!
   Men jeg har faktisk så sent som i går takket nej til awarden fra anden side. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst til at være med i legen. Men jeg må være realistisk og erkende, at den desværre vil komme til at strande her :(. Lige i øjeblikket er der simpelthen ikke tid til blogsurfing for mig...
   Håber du forstår.
   Kh maj

   Slet
  2. Hej Maj
   Det er helt okay. Det forstår jeg godt :-) Nogle gange er man bare nødt til at erkende sine egne begrænsninger. Men nu ved du i hvert fald, at jeg tænkte på dig :-) God weekend!
   Kh Anne

   Slet
 2. Super ide med de små tærter. Min søn ville klart foretrække dem og så tomaterne 'rå' ved siden af. Kender til udfordringen med en menu alle synes om, hos os hjælper det på appetitten, hvis de selv har været med til at lave maden. kh Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, klart et hit hvis de er med!
   Solbjørg elsker at trykke tærtedejen ud i formene :-).

   Slet
 3. Det er en super god ide. Vi er jo mange så jeg laver ofte to tærter: en til de to yngste og en til de voksne og den store pige. Alle mine børn spiser noget forskelligt. Egentlig er de ikke kræsne, men når man ligger det hele sammen bliver det alligevel hurtigt lidt besværligt.

  Hav en dejlig lysegrøn dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, Der skal helt sikkert være plads til at vi alle har forskellige præferencer uden at blive kaldt kræsne af den grund :).
   Men jeg tror du har ret. Ofte er det sammenblandingen. Det uigennemskuelige de reagerer på!

   Slet
 4. Maj, nu har jeg læst hele din blog igennem på én gang (for jeg har jo været her mange gange før) og jeg synes altså du er kommet rigtigt godt fra start. Jeg vil gerne i kontakt med dig men jeg kan ikke se din mailadresse nogen steder. Kan du ikke skrive en mail til mig, så skriver jeg tilbage til dig: badutinput@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Øj for søren Marina! Godt nok har jeg ikke været i gang så længe, men det er da alligevel en hel del indlæg du har tygget dig igennem!
   Tusind tak for roserne. Sender dig en mail :).
   Kh maj

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...